Wednesday, July 7, 2010

Sommar

Sommar är en förrädisk årstid. När hösten är slut börjar man omedelbart längta efter sommaren, en olidlig längtan som håller i sig genom hela den långa förfärliga vintern, genom våren och varar fram till början av Juni ungefär (eller April då om man råkar befinna sig i Bulgarien. Så till hela den här cirkusen läggs två extra juli-månader till).

Men sedan visar det sig varje år, i alla fall för mig, att Juni är den enda månad som faktiskt var värd all väntan. Juli är bara varm övergångsmånad när man inte har något annat att göra än att ha på sig bjärta sommarkläder, jobba lite men det orkar man inte för det är för varmt, ligga på stranden eller grilla. Stranden är inte riktigt min grej, då återstår sommarkläder som jag vanligtvis inte brukar tycka är särskilt intressanta (alla har på sig gult och vitt och limegrönt och sånt trams) samt att grilla, att inte orka jobba och sitta ute i solen en hel dag och bli helt seg i hela kroppen. Hurrey!

Dessutom är alla man känner, inklusive en själv under en vecka eller två, borta från stan på semester! Ska detta vara en åtråvärd årstid? Svenska sommarkvällar är egentligen det enda som är något att ha. Sen kommer hösten som råkar vara min favoritårstid för då får man ta fram de där lite varmare plaggen som man trivs mycket bättre i, samt det blir mycket mer logiskt att dricka te och kaffe. Dessutom börjar folk komma tillbaka till stan, bli aktiva, skolmaterial börjar säljas och luften blir äntligen klar så att man märker skillnaden mellan att befinna sig inne och ute!

Sen i mitten av November någonstans blir allting ödsligt och kallt och mörkt och deppigt, och det är då den kommer igen: Den där orimliga längtan efter nästa sommar! Helt plötsligt har man glömt bort hur sommaren verkligen är och hela hjulet börjar om på nytt.

Precis så är det.

1 comment:

  1. Jag måste här erkänna att jag inte ens förstår vad "utvecklingsstudier" innebär :O Håller hur som helst med dig när det kommer till sommaren. Hösten och våren håller mycket högre klass. ÄVen om det verkar ligga i människans natur att längta efter det man just för tillfället inte har. Vi är smart konstruerade :/ ;)


    Jag tänkte försöka ta mig till seminariet i alla fall :) Jag får åka några dagar tidigare härifrån men det kan det vara värt

    ReplyDelete