Friday, April 23, 2010

Administration

Ibland gar man vilse i administrationens fantastiska varld. Symtomen pa detta kan vara att man helt plotsligt inte kan gora sa mycket alls om man inte har ett formellt skrivet projekt sponsrat av Youth in Action-programmet i EU. For man maste ju ha ett formellt skrivet projekt. Annars kan ju folk ifragasatta en och tro att man inte alls har gjort nagot. Och da far man kanske inte pengar fran kommunen!

Denna sjukdom har visst rakat drabba min kara organisation lite. Det ser man nar EU blir mycket viktigare an de lokala ungdomarna de faktiskt jobbar med. Det ser man nar det blir viktigare att dela ut EU-sponsrade kepsar med fina sma budskap istallet for att dela ut hallbar kunskap. Nar organisationens image blir viktigare an att gora en faktisk skillnad. Nar man overdriver lite ibland for att det man gor ska se lite finare ut.

Nar man skriver lite pa hemsidan och sager att den svenska volontaren har gjort en massa heroiska saker och spridit viktig kunskap som hon inte alls riktigt har spridit. Jag pratade ju om renhallningen och det helt otroliga svenska miljotanket med barnen igar nar vi planterade blommor. Jag sa ju att man maste anvanda tygpasar istallet for plast- eller papperspasar for det fororenar inte jorden och miljon lika mycket.

Det var ju inte sa att vi bara pratade om vilka olika sprak vi kan, att det tog en halvtimme att faststalla hur mycket bulgariska jag egentligen kan forsta och prata, att jag kommer fran Sverige och inte England eller Ungern, samt att en av ungarna har varit vid Svarta Havet.

Inte for att det ar nagot fel pa detta. Men var i helskotta kom tygpasar och Sveriges miljoprinciper in?

No comments:

Post a Comment